* GRATIS VERZENDING BINNEN NEDERLAND *

Ja... ECHT contact...

In een maatschappij waar wij gemiddeld enkele uren per dag naar het scherm van onze telefoon kijken. Waar wij continu de 'feed' op onze social media kanalen checken. Waar wij ieder nieuw whatsapp berichtje meteen moeten lezen, waar wij.. elkaar steeds minder in het écht spreken. Want als wij heel eerlijk naar onszelf zijn, komen offline momenten met onze dierbaren steeds minder vaak voor en zijn wij juist continu online.

Wij appen, snappen, surfen en chatten ons suf, omdat wij bang zijn om maar iets te missen. Ons brein wordt continu getriggerd wanneer er een nieuwe melding binnenkomt op je mobiel: toch even snel het appje lezen.. en wanneer een nieuwe mail in de mailbox verschijnt kunnen wij niet wachten om deze te openen en te beantwoorden! Tijd inplannen met een dierbare in het écht is vaak pas enkele weken later mogelijk. Maar waarom lukt het ons dan wel om steeds maar weer de nieuwe afleveringen van Suits of Homeland te kijken? En hoe kan het dan zijn dat wij onbewust minutenlang doelloos door websites en social media kanalen heen scrollen? 

Ik vraag me daarom het volgende af: zijn wij vandaag de dag nu echt zo druk bezig met van alles en nog wat? Of moeten wij eigenlijk gewoon onze prioriteiten aanpassen en veranderen? Ik denk het laatste!

Wanneer heb jij voor het laatst een spontaan gesprek gehad met één van jouw vrienden? Of last-minute besloten om gezellig samen te eten met jouw moeder of vader? Een gesprek met een goede vriend in het echt, face-to-face, gebeurd veel te weinig. Probeer daarom extra tijd in te plannen voor jouw vrienden, zodat je niet alleen 24/7 je collega’s ziet. Verloren geld kan men terugverdienen, verloren tijd is echter voor altijd verloren..

Ik ga vanavond met één van mijn vrienden gezellig een hapje eten, in het écht. Bel jij zo ook jouw vriend / vriendin / zus / broer / vader / moeder op, die je eigenlijk al te lang niet meer hebt gesproken? En als je dan toch kiest om niet sociaal te doen pak dan een boek erbij!  

"A man who dares to waste one hour of time has not discovered the value of life." -Charles Darwin-


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published